Monday, January 20, 2014

ORDER KEBAYA/KURUNG TUTUP BUAT SEMENTARA WAKTU

Assalamualaikum..
dah lama tak tayang muka sendiri kat blog ni.
blog ni pun dah lama tak update.
mohon maaf semua. emails pon banyak tak reply sebab segala order KEBAYA/KURUNG INDONESIA terpaksa DIHENTIKAN (buat sementara waktu)

sebab sekarang Nad busy kerja dan jaga anak.
tak sempat nak pegi Indonesia(Surabaya) untuk ambil stok baru.
nak mintak tolong orang sana poskan pun tak berani.
sebab berniaga ni, Nad nak yang TERBAIK untuk customers tercinta.
pernah jadi kes diorang sana salah hantar order, hantar baju dengan kain tak matching la.
customers sedih/marah sebab baju tak dapat,kita pon tanggung rugi.
lebih baik pegi sendiri ke sana dan pilih betul2 ikut order :)
dan saya sangat menjaga KEASLIAN dan KUALITI produk yang Nad jual.
bila Nad kata jual produk khas INDONESIA, i mean it. so haruslah berusaha terbang sendiri ke sana dan top up stok.
insya Allah bila dah stabil dan anak besar sikit boleh sambung jual baju kurung/kebaya,ok?
my beloved customers memang setia, i know. ramai customers yang selalu repeat order, dah jadi kawan dah ;)
takpee jangan risau nanti weols MELARAM lagi ok?

minat berbisnes masih berkobar-kobar.
tapi sekarang jual produk yang tak perlu di pilih2 sendiri dari kilang.
anda pernah tahu tentang SKINCERITY?

SKINCERITY 
produk dari USA ini memang ranking no 1 produk kecantikan terbaik DUNIA.
nanti Nad cerita details kat next pos ;)









Monday, February 18, 2013

BLAIR BLAZER



This blazer is gorgeous and smart!
u can wear it with a t-shirt.
sangat smart dipakai untuk travelling.


measurements :

Length : 65 cm
Bust : 80 cm 
Waist : 70 cm
Sleeve : 55 cm
Shoulder : 33 cm

material :
cotton blend


BLACK
( 1 AVAILABLE)




WHITE
(2 AVAILABLE)



get this gorgeous smart blazer for 
ONLY RM55!

TIARA LONG PEPLUM


 IT'S A LONG PEPLUM!

this is a very sweet looking peplum!
available in 2 sweet colours, beige and soft pink.




BEIGE
(1 AVAILABLE)




SOFT PINK
(1 AVAILABLE)


WORRY ABOUT THE SIZE??
dont worry darling..
baju ni muat untuk yang bersize S hingga L :)
material cotton ni stretchy

FREE SIZE
RM50 ONLY!!

ZARA LONG PEPLUM





IT'S A LONG PEPLUM!!

This blouse is very elegant.
suitable for weddings or any formal occasions.

with black lace at the bottom of the blouse
and the luxurious pearls embroideries at the neck



FREE SIZE

RM62 ONLY!!



BLACK
(1 AVAILABLE)


ROYAL BLUE
(1 AVAILABLE)


TANGY ORANGE
(1 AVAILABLE)



WORRY ABOUT THE SIZE??
dont worry darling..
baju ni muat untuk yang bersize S hingga L :)
material cotton ni stretchy



FREE SIZE
GET THIS FOR ONLY RM62!!

ALISA LONG PEPLUM



IT'S A LONG PEPLUM!

this is such an elegant blouse!
a lovely cutting peplum with lace border.

must have!


WHITE
( 2 AVAILABLE)

 close up :
the lace border
zip di tepi (pinggang)


MODELS WEARING ALISA PEPLUM WHITE




SOFT PINK
(2 AVAILABLE)

MODEL WEARING ALISA PEPLUM SOFT PINK


WORRY ABOUT THE SIZE??
dont worry darling..
baju ni muat untuk yang bersize S hingga L :)
material cotton ni stretchy

GET THIS LOVELY ALISA PEPLUM
FOR ONLY

RM54!!

SOPHIA LONG PEPLUM


IT'S A LONG PEPLUM!

dont underestimate this plain long peplum dress.
just wear it with a necklace, belt or any accessories..
tadaaa.... GORGEOUS! 

material : high quality cotton
FREE SIZE


 GREY
(2 AVAILABLE)

TURQUOISE
(2 AVAILABLE)


WORRY ABOUT THE SIZE??
dont worry darling..
baju ni muat untuk yang bersize S hingga L :)
material cotton ni stretchy

GET THIS LOVELY SOPHIA PEPLUM BLOUSE
FOR ONLY 
RM48!!

NATASHA LONG PEPLUM



 IT'S A LONG PEPLUM.

bergaya.
sopan.
sweet.

u can wear this long peplum with casual jeans,
or long mermaid skirt.
selain sopan, NATASHA PEPLUM juga sweet dengan bentuk yang 'flowy'


FREE SIZE

RM55 ONLY!!

material : high quality cotton


SOFT PINK
(2 AVAILABLE)

* highlight di bahu*

 BLACK
( 2 AVAILABLE)

RED
(2 AVAILABLE)


WORRY ABOUT THE SIZE??
dont worry darling..
baju ni muat untuk yang bersize S hingga L :)
material cotton ni stretchy

GET THIS LOVELY BLOUSE FOR
ONLY RM55!!

Thursday, January 17, 2013

ANGELICA LONG PEPLUM

Peplum cotton yang sangat selesa!
a simple plain cotton peplum with PEARLS at the bottom.
elegance and casual at the same time :)


measurements :
Length: 78cm, 
bust: 88cm, 
sleeve: 57cm, 
shoulder: 38cm

material :
good quality cotton

(fit size M-L)



DARK BLUE
(2 AVAILABLE)

worry about the size?
DONT WORRY
it fits size S-L
the cotton is good material


RM49 ONLY!!
want this? fill up the order form :)

Saturday, January 5, 2013

SERENA BLAZER



NEW YEAR, NEW STYLE!

Serena Blazer sesuai digayakan dengan t-shirt and jeans (casual)
atau digayakan dengan long maxi yang sleeveless (fashionista)
(contoh : maxi from the poplook)
source : http://www.thepoplook.com/3662-suri-print-maxi-dress-berry-stripes.html

SERENA BLAZER
free size (from XS to L)



 SERENA BLAZER OFF WHITE
RM50 ONLY!!


SERENA BLAZER BLACK
RM 50 ONLY!!
SOLD OUT


 
SERENA BLAZER BROWN
RM50 ONLY!!


SERENA BLAZER DARK BLUE


DONT WORRY ABOUT THE SIZE
this blazer fits those with size S to L


RM50 ONLY!!
INTERESTED?
Fill up the order form :)



Wednesday, June 20, 2012

KURUNG LOVELY (SE) MAROON

KURUNG LOVELY (SE) MAROON IS BACK!
TAPI TINGGAL SATU JE TAW!
SAPE CEPAT DIA DAPAT

KURUNG NI MEMANG KOMBINASI ELGANT+SWEET.
DENGAN BENTUK KURUNG NI OVAL SHAPE
DENGAN BASE PLAIN DAN SULAMAN BUNGA2 DI BAHAGIAN TEPI BAJU.
SANGAT MENARIK!!



KURUNG LOVELY SE MAROON
RM85 ONLY!!

MAHU? ISI FORM DIATAS ATAU EMAIL KE :
marimelaram@yahoo.com

KURUNG LOVELY (SE) BLUE

KURUNG FAVORITE RAMAI

SESUAI DIJADIKAN KURUNG MODERN
MEMANG LAIN DARI YANG LAIN.

KOMBINASI ELEGANT DAN SWEET

MATERIAL : CHIFFON LEMBUT



KURUNG LOVELY SE BLUE
RM85 ONLY!!

KURUNG PRINCESS GREY

KURUNG PRINCESS IS BACK!
NI KALI PERTAMA KURUNG PRINCESS AVAILABLE IN GREY
SANGAT CANTIK DAN ELEGANT!

MATERIAL : KASIONIK (ala2 thai silk)

SULAM RIBBON YANG PENUH DIBAHAGIAN DEPAN BAJU
MEWAH BUKAN?
DISELITKAN DENGAN MANIK2 HALUS.
TIDAK TERLALU "CROWDED"
MEMANG CANTIK :)




KURUNG PRINCESS GREY
RM90 ONLY!!

Friday, January 27, 2012

KEBAYA VOGUE - untuk yang bercitarasa mewah

mencari kebaya mewah dengan harga berpatutan?
I strongly recommend kebaya VOGUE!
yes...
sulaman mewah dan halus akan menyerlahkan si pemakai
material tile (net) lembut+berkualiti tinggi yang akan terletak pada badan
memang vogue habis!

elegant green
3 available

bahagian atas

kebaya vogue elegant green
sulaman bahagian bawah

kebaya vogue white (super gorgeous!!)
5 available

kebaya vogue white
bahagian atas :)

kebaya vogue white
sulaman bahagian bawah. halus kan?

kebaya vogue brown
2 available


ONLY RM105!!
(harga pasaran boleh mencecah RM250!)
isi form dan order sekarang!